RTÜK’te umut verici gelişme..

Ebubekir Şahin aradı.. Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen 3 yeni üyeden biri. İktidar kontenjanından.. Uzun uzun konuştuk. Önemli bilgiler verdi. En önemlisi bana cep telefonunu verdi ve "RTÜK...

Ebubekir Şahin aradı.. Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen 3 yeni üyeden biri. İktidar kontenjanından..
Uzun uzun konuştuk.
Önemli bilgiler verdi. En önemlisi bana cep telefonunu verdi ve "RTÜK konusunda bir sorunuz, sorununuz olursa beni her zaman arayabilirsiniz" dedi.
"Diyalog.." Bu dünyanın en sihirli sözcüğü..
"Savaşın ama diyalogu kesmeyin" ilkesine inananlardanım..
Çözümün yolu ordan geçiyor çünkü..
RTÜK ile ilgili bugüne dek neler yazdım. Ne eleştiriler yaptım. Bir eski üye arardı, o da "Aramızda kalması kaydıyla.." Hak veriyordum.
Öyle olması gerekiyordu.
İlk defa, ilk defa biri açıkça ortaya çıktı.
"Ben varım" dedi.. Bu çok güzel, özel ve önemli bir gelişme..
Şahin "Seda Sayan konusunda gereken en üst düzeyden yapıldı" dedi.
RTÜK aldığı kararları nedense gizliyor. Fısıltı gazetesinden öğreniyoruz. Show TV'ye de, Seda Sayan'ın insanın özel yaşamına, onur, gurur ve haysiyetine tecavüz eden ve bir aya yakın süren, yalan, dolan, dedikodu ve düzmece dolu yayınına ceza verildiğini bazı gazetelerde okumuştuk ama resmi açıklama yoktu.
Neden korkuyorsa RTÜK, aldığı kararları açıklamaktan..
Toplumu bu kadar ilgilendiren "Televizyon" konusunda alınan kararlar anında açıklanmaz mı?. Bir RTÜK sözcüsü olmaz mı?.
Devletin Anadolu Ajansı'na bir bülten gönderilmez mi?. RTÜK'ün basın danışmanlığı olmaz mı?. İlle fısıltı gazetesi mi çalışacak?.
Konuyu en yakından ve en sıcak izleyen gazeteci olduğum halde, fısıltı haberlerine köşemde yer vermedim.
Ebubekir Bey, RTÜK üyesi sıfatıyla bana açıkça söyleyene dek bekledim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 278 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 608 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 359 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar