RTÜK, şu Google’la da ilgilenmez mi?..

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç’un bugünkü (12.02.2022)’’ RTÜK, şu Google’la da ilgilenmez mi?.. ‘’ başlıklı yazısı.

Dün Günaydın ekinde Tuba Kalçık imzalı bir yazıda okudum. RTÜK, internette yayın yapan 3 uluslararası haber sitesini 72 saat içinde lisans başvurusu yapmaları için uyarmış.
Tuba, nedense bu sitelerin adını yazmıyor, ama diyor ki: "RTÜK bu kararı kafasına göre almadı. 2019'da çıkan yasaya göre RTÜK'e internet ortamında yayın yapan yerli, yabancı siteleri denetleme yetkisi verilmişti."
Şimdi internet ortamında yayın yapan yerli ve yabancı siteleri denetliyorsa RTÜK, halkı alenen ve resmen aldatan, bezdiren, amacı sadece tık almak olan bir yığın yalan dolan sitenin palavralarını, hem de telefon veya tabletimizi açar açmaz gözümüze sokan Google'u ve de o siteleri neden uyarmıyor?. Neden bu rezil, iğrenç yayıncılıkla milyonların aldatılmasına ve zamanlarının ziyan edilmesine ve aldatanların para kazanmasına seyirci kalınıyor?.
Bu ülkede, spor başta, insanı kandırmak, ödüllü marifet mi oluyor, şimdi?.
Örnek vereyim..
Tabletinizde "Google"u tıklıyorsunuz..
Size hemen, güya günün önemli haberlerini sunuyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar