O yasakların hiçbirini RTÜK koymamış, iyi mi?.

Dün sabah RTÜK Başkan Yardımcısı Hikmet İnce aradı.Konuştukça şaşkına döndüm..Öfkelendim.Mesleğimden utanır hale geldim..Hani o tüm terör eylemlerinin üzerinden 10 dakika geçmeden...

Dün sabah RTÜK Başkan Yardımcısı Hikmet İnce aradı.
Konuştukça şaşkına döndüm..
Öfkelendim.
Mesleğimden utanır hale geldim..
Hani o tüm terör eylemlerinin üzerinden 10 dakika geçmeden Haber Kanalları spikerleri ya da alt yazıları "RTÜK yayın yasağı koydu" diyorlar ya..
Onların hiçbirinin RTÜK'le ilgisi yokmuş meğer..
Şimdi dinleyin..
Anında yayın yasağı koyma yetkisi Başbakanlık'ta. Başbakan veya görevlendirdiği bakan "Geçici Yayın Yasağı" koyma hakkına, yasal olarak sahip. Geçici yasak, en kısa zamanda yetkili mahkemeye taşınıyor ve mahkemenin uygun gördüğü konular ve çerçevelerde "Yayın Yasağı" ilan ediliyor. Peki RTÜK nerde işe giriyor?.
Başbakanlık Geçici Yayın Yasağı'nı, tüm kanallara anında iletmek üzere RTÜK'e yolluyor. RTÜK sadece aracı. Yani bir nevi telgraf memuru. Hepsi o..
Peki aylardır bunca eylemin ardından, yığınla haber kanalı, ana haber bülteni, binlerce gazete "RTÜK Yayın Yasağı koydu" derken, RTÜK neden susup oturuyor da, bu açıklamayı yapmak için benim perşembe sabahı çıkan "RTÜK gece yarısı toplantıda mıydı da, o yasak kararını hemen aldı" diye yazmamı bekliyor?.
İnce Bey, bu soruma net bir yanıt vermedi.
Arkadaşları adına konuşmak istemedi herhalde. Saygı duyarım. Ama toplanıp, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yaparlar herhalde. Beni öfkelendiren, gerçek tüm kanalların, tüm gazetelerin elinin altında dururken, bir tekinin "Ne oluyor" diye merak etmemesi..
Bir tekinin işin aslını dinleyici, ya da okura anlatma zahmetine katlanmaması..
Hadi haberciliği artık unutmuş, "Haber pahalı" diye işi ajanslara, stajyer çocuklara ve her çağrıldığında koşup gelen kimsenin dinlemediği "Uzman" gevezeliklerine bırakmış, haber kanallarını anlıyorum. "Yayın yasağı" lafı onlar için kurtarıcı.. Böylece 24 saat kırmızı ekranda kalıp hiçbir şey söylemeyişlerinin, kendi eksiklerine bağlanmasından kurtuluyor ve "Biz neler biliyoruz, ama ah bu yasak dilimizi bağlıyor" havasına girip kurtuluyorlar.. Peki gazeteler?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 278 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 609 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 359 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar