Geceme doğan güneşler..

Benim muhteşem ülkem!.. Kederleri, karanlıkları, hüzünleri, yasları var ama, insanın içini ısıtan, ruhunu okşayan, göğsünü gururla dolduran, coşturan güzellikleri, aydınlıkları da...

Benim muhteşem ülkem!.. Kederleri, karanlıkları, hüzünleri, yasları var ama, insanın içini ısıtan, ruhunu okşayan, göğsünü gururla dolduran, coşturan güzellikleri, aydınlıkları da var..
Cumartesi gecesi ihanetini izleyen pazartesi günü, Kartal'da Zehra Yıldız gecesi vardı.
Almanları coşturan bir temsilden sonra, Heidelberg'de aniden beyin kanamasından ölen, unutulmaz Zehra Yıldız'ın 19'uncu anma gecesi..
Yedi genç sanatçı, orkestra eşliğindeki konserle "Seni unutmadık. Unutmayız" diyeceklerdi..
Günlerdir çalışıyorlardı. Ama patlama emekleri sıfırladı. Anakent Belediyesi salonu kapayınca (Ayni gece maç oynanıyordu, oysa), konser iptal edildi.
Boğaziçi Üniversitesi çarşamba gecesi biri Avusturyalı, öteki Macar müthiş bir trompet/ org ikilisi sunacaktı. Beklenen konuklar pazartesi aradılar. Gelemeyeceklerini bildirdiler. O konser de iptal edildi.
Şimdi bir yanda, salonları kapanan sanatçılar, öte yanda sanatçıları gelmeyen salon vardı. Evin Hocamın kıvrak zekâsı işi çözdü.
Zehra Yıldız'ı anma konseri, çarşamba gecesi Albert Long Hall'e kaydırıldı. Ne var ki, oranın sahnesine orkestra yerleştirmek mümkün değildi. Konser, piyano eşliğinde yeniden düzenlendi. Bir tek güne provalar sığdırıldı.
..ve..
..ve ben, 20 yıldır devam eden Albert Long Hall konserlerinde en unutulmaz gecelerimdenbirini yaşadım..
Bu kadar sıkıntılı, bu kadar dar vakitte, operamızın beş genci, harikalar yarattılar.
Çağdaş Türkiye'nin ışığı, simgesi oldular.
Kalplerimize, gecenin karanlığını yırtan bir güneş gibi doğdular..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 278 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 608 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 359 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar