Almanya’da sokaklar hem de nasıl sahipli...

Bu cumartesi sabahı köşemin bu bölümünü, yıllardır Frankfurt'ta yaşayan arkadaşım Dr. Erdoğan Karatay'a bırakıyorum.. "İstanbul'un sahibi yok" diye yığınla yazınca ben, dayanamamış, kaleme...

Bu cumartesi sabahı köşemin bu bölümünü, yıllardır Frankfurt'ta yaşayan arkadaşım Dr. Erdoğan Karatay'a bırakıyorum.. "İstanbul'un sahibi yok" diye yığınla yazınca ben, dayanamamış, kaleme sarılmış.. Okuyun.. Bu kentin güya sahipleri de okusun da, "Uygarlık nasıl başlar" bir öğrensinler..

***

Yıllardır trafik canavarlarına karşı tek başına yaptığın mücadeleyi en yakından bilen insanlardanım.
Çok uzun yıllardır Almanya'da yaşayan biri olarak İstanbul, ya da Türkiye trafiğindeki bu vurdumduymazlığı anlayabilmem mümkün değil. Trafik kurallarını takmayıp, polislerin gözünün önünde trafik suçu işleyecek kadar pervasız bu insanlar bence bir üniversite tez konusu bile olabilir.
Cezaların caydırıcı olmaması belki bir sebep kabul edilebilir..
Almanya'da, dolayısıyla Avrupa'da cezalar gerçekten çok caydırıcı. Örneğin kırmızı ışıkta geçmenin cezası en az 200 euro ve 2 puandır. Bazı durumlarda ehliyete el konulabilir.
Ancak örneğin engellilere özel park yerlerine haksız park etmenin cezası 35-50 euro civarındadır.. Yani para cezası çok yüksek sayılmayabilir. 20 yıldan fazladır yaşadığım Almanya'da şimdiye kadar engelli park yerine engelli olmadığı halde park eden bir araca rastlamadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 278 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 609 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 359 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar