Taşlar yerine oturmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük Afrika ziyaretinin ardından Tunus'tan Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı: Rusya'nın Afrin'den PYD/YPG'yi çıkaracağı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük Afrika ziyaretinin ardından Tunus'tan Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Rusya'nın Afrin'den PYD/YPG'yi çıkaracağı ve burayı Şam rejimine devredeceği iddiaları var. Şam ile YPG'ye karşı bir mücadele söz konusu olabilir mi? Esad'ın "PYD vatan hainidir" diye bir açıklaması da olmuştu.
Rusya Afrin'den daha önce çekileceğini söyledi. YPG ve PYD ile ilgili olarak bizim orada bir terör koridoruna müsaade etmemiz mümkün değil. Eğer biz Afrin'i bunlara bırakacak olursak, bu YPG'nin terör koridorunun batı kısmını kontrol altına alması anlamına gelir. Biz gerekli görüşmeleri gerekli mercilerle yürütüyoruz.
Gerekli zamanda gerekli adımlar atılır. Bir gece ansızın gereği yapılır.
MHP ile ittifakta gelişme var mı?
Gerek MHP'nin gerekse bizim, özellikle ülkemizin milli ve yerli duruşunda bir ittifakımız var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar