NATO: Ateşinden ısınmadık ama dumanından gözümüz kör

Financial Times'ta yer alan bir habere göre, NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup yaklaşık 150 üst...

Financial Times'ta yer alan bir habere göre, NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup yaklaşık 150 üst düzey askeri personelin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyleyerek eklemiş:
"Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi... Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum ve şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum."
Ordumuzla önemli bir parçası olduğumuz NATO'nun üst düzey bir temsilcisinin ağzından şu satırları okuduğunuzda, ittifaka üye olan ordunun Türkiye Cumhuriyeti'ne değil de, Gülen'e ait olduğunu sanabilirsiniz.
Baştan ayağa FETÖ'nün kalıplaşmış tekrarları ve klişe argümanları... Diyelim ki askeri olarak bir "zayıflama" söz konusu; bu muhatabınız olan ülkeye darbe şüphelilerini bağrına basmasını teklif etmeyi mi gerektirir?
Zaten Scaparrotti burada da durmamış ve hızını alamayıp Türkiye'nin yargı sürecine dil uzatarak, "NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan Türk subayların darbe planlamasında yer almadığını düşündüğünü" söyleyebilmiş!
Daha bitmedi, Türkiye'yi suçlayıcı tonunu artırarak sürdüren orgeneral şöyle demiş:
"Burada bizimle birlikte çalışan insanların başına ne geleceği konusunda kaygılıyım. Bu endişelerimi Orgeneral Akar'a da ilettim ve hukukun üstünlüğüne uyulması, insanlara uygun muamele edilmesi gerekiyor. Bu kişilere ve ailelerine yapılacak muamele konusundaki kaygılarımı (Akar'a) ilettim. Bu kaygılar, şu aşamada geleceklerinin nasıl şekilleneceği hakkında hiçbir fikri olmayan subaylarla ilgili.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.791 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar