Kürt düşmanıymışız öyle mi?

Bu ülkede sarı- kırmızı- yeşil bir araya gelmesin diye Diyarbekir'deki trafik ışıklarının rengini değiştiren zihniyeti, ala rengîn bayrağı ay yıldızlı bayrağımızla yan yana göndere...

Bu ülkede sarı- kırmızı- yeşil bir araya gelmesin diye Diyarbekir'deki trafik ışıklarının rengini değiştiren zihniyeti, ala rengîn bayrağı ay yıldızlı bayrağımızla yan yana göndere çekecek vizyona ulaştıran bu hükümetti. Şimdi neden kızgınız, hiç düşünmeyecek misin?
Mahkûmiyet almış oğluyla ana dilinde konuşması yasak annelerden Kürdoloji bölümleri açmaya beş senede ülkeyi taşıyan bu hükümetti. Şimdi neden sitemkârız, hiç düşünmeyecek misin?
Habur'dan, Şivan Perwer ile el ele giriş yapan Barzani'yi kolları açık karşılayan bu millet şimdi Habur'un kapatılması için sesini yükseltiyor. Şimdi neden kırgınız, hiç düşünmeyecek misin?
"Selahaddin'in torunları" bildiklerimizin dalgalandırdığı İsrail bayrağı kadar Türkiye bayrağı görmedi bu gözler. Ay yıldızla yan yana gelene bile 'Türk ajanı' diye küfredilirken, bu pespayeliğe 'bağımsızlık' demene şimdi neden şaşkınız, hiç düşünmeyecek misin?
NATO müttefiki ABD'ye kafa tutarak IKBY'den çıkan petrolü dünyaya ulaştıran, bir limandan döndürülse diğerine taşıyan bu devletti. Şimdi neden vanaları kapatmak ayakta alkışlanıyor, hiç düşünmeyecek misin?
İran Kürt muhalifleri asarken, Kürtçe afişlerle sloganlarla konuşmalarla propaganda yapan bu hükümetin milletvekilleriydi. Ama IKBY, ikimize de 'dost'muş. Şimdi neden öfkeliyiz, hiç düşünmeyecek misin?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.844 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 225 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar