Halep’e insanî koridor açılsın

Suriye'de kalıp savaşanlara 'cihatçı çeteler' dediler.Çoluğunun çocuğunun hayatı kurtulsun, karısının ırzına geçilmesin diye bize sığınanlara 'vatan savunmasından kaçan korkaklar'...

Suriye'de kalıp savaşanlara 'cihatçı çeteler' dediler.
Çoluğunun çocuğunun hayatı kurtulsun, karısının ırzına geçilmesin diye bize sığınanlara 'vatan savunmasından kaçan korkaklar' dediler. Şimdi evlerinde kalanların da tek tek öldürülmesini izliyoruz.
Doğu Halep'i ele geçiren Esed rejimi güçlerinden kaçan 100.000'e yakın sivil 5 kilometrekarelik bir alana sıkıştı kaldı.
Elektrik yok, su yok, sağlık hizmeti yok. Rejim güçleri aralıksız bombalıyor, yaşam belirtisikalmayınca da tek tek evlere girip sağ kalanları 'hallediyor.' Kurbanların resim ve videoları saat başı sosyal medyaya düşüyor; arka fonda 'kurban adayları'nın yardımçığlıkları yankılanıyor. Evet, 21. yüzyılın soykırımı da canlı yayında yaşanıyor.
Arap Birliği ülkeleri sessiz, İslâm İşbirliği Teşkilatı sessiz, Birleşmiş Milletler her zamanki gibi zevahiri kurtarma derdinde.
Türkiye, Halep'e insanî yardım koridoru açılması için uğraşan, Suriye halkı için çırpınan ve tüm sıkışmışlığına rağmen hâlen en gür sesle itiraz eden tek Müslüman ülke.
Dün Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, bir yandan "Esed rejimi ve destekçisi ülkeler" açıkça eleştirilirken, diğer yandan Halep'e insanî güvenlik koridoru açılması için girişimlerin sürdüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le konu hakkında üç kez telefonda görüştüğü de gelen bilgiler arasında. Ancak altı asırlık jeopolitik gücünübölgeye beş yılda hatırlatan Türkiye'nin önüne önce Şii Hilâl'ini sonra da PKK koridorunudikmeye çalışanlar, elbette pes etmeyecek.
O meş'um gece, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yerde yatarken, aslında sonik bomba olduğunu bilmediğimiz için cânım İstanbul'umuzun bombalandığını düşünürken aklımda en çok Suriye'de her günün her saatini böyle geçiren kardeşlerimiz vardı.
Şimdi yine onlar var aklımda ve her geçen saniye acımasız bir sona doğru ilerliyorlar.
"Ölüm artık korkunç değil; buradaki hayat

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.791 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar