FETÖ oltasında sallanan Hürriyet

Darbe gecesi, FETÖ'nün 'Genelkurmay imamı', halkı bombalayan F16'ların kalktığı Akıncı Üssü'nden çıkan Adil Öksüz'dü.Öksüz, yıllardır Sakarya Üniversitesi İlahiyat...

Darbe gecesi, FETÖ'nün 'Genelkurmay imamı', halkı bombalayan F16'ların kalktığı Akıncı Üssü'nden çıkan Adil Öksüz'dü.
Öksüz, yıllardır Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde çalışan bir öğretim üyesiydi.
Ne derslerinde ne de özel hayatında Fetullah Gülen'e bağlılığına ilişkin pek bir iz bırakmamıştı.
Karşımızda örgüt içi hiyerarşisi tamamen kendine has kodlardan oluşan, orgeneralin ilahiyat profesöründen ya da emniyet müdürünün ilkokul öğretmeninden talimat alabildiği, kendilerini gizleme konusunda üst düzey istihbarat elemanlarından farkları olmayan, tüm hayatını buna göre organize eden, 'mahrem hizmetler' adı altında devlete sızmak için özel bir birimi bulunan, eşine az rastlanır bir örgüt yapısı var.
O yüzden ByLock, FETÖ mensuplarını ayırt etmek için çok önemli.
Çünkü bu telefon uygulaması, FETÖ'cüler tarafından sadece FETÖ mensuplarının kullanımına açık olacak şekilde oluşturulmuş. ByLock, telefon rehberinizi kullanarak iletişime geçmenizi sağlamıyor. Sadece uygulamayı yükleyen kişinin ve iletişime geçeceğiniz kişilerin kodlarını ve şifreyi bilerek uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz.
Dolayısıyla kendine özel bir referans ağı olan, %100 FETÖ'nün haberleşme ağı olarak tasarlanmış ve kullanıma açılmış bir aplikasyondan bahsediyoruz.
Türk istihbaratı, örgütün gizli bir iletişim kanalı olduğunu, 2014 başlarından itibaren diğer alanlardaki haberleşmeleri kesilince fark etmiş. ByLock diye özel bir aplikasyon vasıtasıyla haberleştikleri ise Aralık 2014'te tespit edilmiş. Ancak bir yıl sonra MİT, ByLock server'ına erişim sağlamış ve Aralık 2015'ten itibaren arşiv kademeli olarak çekilmeye başlanmış. ByLock kullanan 230 bin kişinin 165 bininin kimlikleri tesbit edilmiş, diğerleriyle alakalı çalışma da sürüyor.
Fakat FETÖ, bu bilgi akışını anlayıp Ocak 2016 sonunda ByLock sağlayıcılarını tamamen kapatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.255 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 223 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar