Eleştiri iyidir, özeleştiri daha iyidir

FETÖ ile mücadelenin ne kadar hayatî olduğunu, keşke 246 kardeşimiz hayatını kaybetmeden, devlet ve toplum bu denli travmatize edilmeden önce anlayabilmiş olsaydık.Sabah ve aHaber hakkında 'Her şeyi paralele...

FETÖ ile mücadelenin ne kadar hayatî olduğunu, keşke 246 kardeşimiz hayatını kaybetmeden, devlet ve toplum bu denli travmatize edilmeden önce anlayabilmiş olsaydık.
Sabah ve aHaber hakkında 'Her şeyi paralele bağlıyorlar' diye ileri geri konuşanlar vardı mesela.
Bunlardan birkaçının yazdıklarına baktım dün. Biri geçtiğimiz aylarda düşen F-16 uçakpilotlarının, diğeri de merhum Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin FETÖ ile ilgisi üzerine yazmıştı. Uludere Katliamı'ndan Rus uçağının düşürülmesine kadar ülke siyasetinin yönünü değiştiren pek çok hadisenin de FETÖ ile ilişkilendirilmesi artık genel-geçer bir argüman.
17 Aralık'tan iki hafta önce, "Rüzgâr Pensilvanya'dan eser Ankara'da ampuller söner" ve 25 Aralık'tan bir gün önce, "Piyonlar devrildi, sıra şahta" yazan, ardından 17-25 Aralıkdarbesi savcılarını yazı ve röportajlarla kahramanlaştırıp Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne oturan Can Dündar vardı mesela. Ne oldu Dündar'a?
Darbeye 10 gün kala görevinden istifa etti ve yurtdışına kaçtı. Şimdi hapiste kaldığı üç ayda yazdığı kitabının reklamını yaparak, 246 şehit verdiğimiz darbenin 'kurgu' olduğunu yabancılara anlatacak.
Peki, Dündar'ın sadece gazeteci olduğunu savunan Ak Partilileri, serbest kalmasını savunan hükümet yetkililerini hatırlıyor musunuz mesela? Serbest bırakılmasını alkışlarla karşılayan 'yandaş'ları?
Ya da Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'şahsi görüşüdür' yorumu yapanları?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.716 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar