Defne Joy, Hrant Dink ve FETÖ gerçekleri (*)

FETÖ, bütünü görmeyi bırakın, parçalarını bile yeni yeni çözdüğümüz karanlık ve devasa bir 'puzzle'ı andırıyor. Özellikle son yirmi yılda, cinayet davalarından kumpaslara kadar...

FETÖ, bütünü görmeyi bırakın, parçalarını bile yeni yeni çözdüğümüz karanlık ve devasa bir 'puzzle'ı andırıyor. Özellikle son yirmi yılda, cinayet davalarından kumpaslara kadar yaşadığımız pek çok tarihi hadisede parmağını bulabildiğimiz bu örgütün işleyişini tam anlamıyla çözmemiz elbette vakit alacak. Bugün sadece dikkatimi çeken iki farklı olaydaki ayrıntıları sizinle paylaşacağım.

***
Defne Joy Foster, çocuksu enerjisiyle sevilen bir televizyon yıldızıydı. Fakat bir televizyon programında Fetullah Gülen için "Feto" lakabını kullanmasından birkaç ay sonra, Şubat 2011'de, Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın evinde ölü bulundu.
Polis, tek görgü tanığı olan Kerem Altan dışında kimsenin ifadesini almadı. Defne'nin sabaha karşı rahatsızlandığı, Altan'ın ambulans çağırmadığı, evden çıkıp kamera kayıtlarına göre sakin şekilde yürüdüğü ve ancak iki saat geçtikten sonra ambulans çağırdığı belirlendi.
Kimileri Ahmet Altan'ın FETÖ doğrultusunda hareket etmesini, bu hadiseye bağlıyorlar. Şahsen hiçbir fikrim yok ama Kerem Altan'ın ifadelerindeki çelişkilerin de, parmak izlerinden evde olduğu anlaşılan diğer iki kişinin kim olduğuna kadar bazı veçhelerin aydınlatılmadığını biliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.812 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar