DAEŞ kırbacı

Suudi Arabistan'da, 24 saat içinde üç bombalı saldırı gerçekleşti. İlki Cidde'de, Amerikan Konsolosluğu yakınında oldu. İkincisi Katif'de Şii Camii'nin yakınında oldu. Sonuncusu ise kalbimizi kanattı...

Suudi Arabistan'da, 24 saat içinde üç bombalı saldırı gerçekleşti. İlki Cidde'de, Amerikan Konsolosluğu yakınında oldu. İkincisi Katif'de Şii Camii'nin yakınında oldu. Sonuncusu ise kalbimizi kanattı, öfkemizi harladı, kanımızı dondurdu. Müslümanlar için Mescid-i Haram'dan sonraki en kutsal mekân olan Mescid-i Nebevi'ye 100 metre uzaklıkta bombalar patladı.
Çıkarken ayakkabılarımızı bile yere sessizce koyarak ayrıldığımız Efendimiz'in (s.a.v.) huzuruna metreler kala kendini patlatanların, İslâm ile de cihad ile de yakından uzaktan alakasının olmadığı kesin. Bombalı saldırı ile Mescid-i Nebevi'yi aynı cümle içine sığdıranların ateş ehli olduğunu bilmek, azapların en büyüğünün onların beklediği ilahi vaadine inanmak, bu cehennem köpeklerinin ait oldukları yerde sonsuza dek sürüneceğini düşünmek bile insanı sakinleştirmiyor aslında.
Yine de Suudi polislere, 'sizinle iftar yapabilir miyim?' diye sorduktan sonra, dört güvenlik görevlisinin ölümüne sebep olacak şekilde kendini patlattığı söylenen zalimin, bizi hangi sorularla baş başa bıraktığı üzerine soğukkanlılıkla düşünmek zorundayız.
Geçtiğimiz sene, Avrupa Birliği ülkeleri arasında, en önde gelen Esed karşıtı ve muhalif destekçisi ülke Fransa'ydı. Art arda gelen DAEŞ saldırıları ile ülke içe kapandı, siyasî çekişmelere boğuldu ve hizaya geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.773 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar