Cumhuriyet Gazetesi çikolata kutusuna nasıl sığdı?

CHP'de yedi dönem milletvekilliği yapan Engin Altay, 2017 yılında Türk siyaset tarihine giren meşhur açıklamasını yaptı: "Bu hükümet dünyanın en iyi işini de yapsa onu alkışlayacak hâlimiz...

CHP'de yedi dönem milletvekilliği yapan Engin Altay, 2017 yılında Türk siyaset tarihine giren meşhur açıklamasını yaptı: "Bu hükümet dünyanın en iyi işini de yapsa onu alkışlayacak hâlimiz yok."
Altay, her ne kadar bu sözünün çarpıtıldığını iddia etse de kendini 3 Temmuz 2022'de yalanladı. Meclis'te görüşülen "E-Ticaret Kanunu"nun "yerli, kaliteli, emperyalizme ve tekellere savaş açan milli bir kanun olduğunu" açıkladıktan sonra "Helal olsun Ticaret Bakanı'na, helal olsun" demişti.
Altay'ın, 52 CHP milletvekilinin de kabul oyu verdiği yasayı bu sözlerle onayladıktan sonra yaptıkları oldukça şaşırtıcıydı. Nöbetçi Grup Başkanvekili olduğu dönem yasanın bazı maddelerinin iptali için başvuru süresinin dolmasına bir gün kala Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi, yasanın esastan görüşülmesi kararı aldı.
Yasa konusunda kafası karışık olan tek kişi CHP Grup Başkanvekili Engin Altay değildi.
Yasanın kabul edildiği temmuz ayında övgü dolu haber yayınlayan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.812 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar