Cumhurbaşkanı’nın Barzani’ye uzattığı el

IKBY Başkanı Barzani, 27 Şubat 2017'deki son Türkiye ziyaretinde Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Bu ziyaretin hemen ardından, iki önemli saldırı...

IKBY Başkanı Barzani, 27 Şubat 2017'deki son Türkiye ziyaretinde Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.
Bu ziyaretin hemen ardından, iki önemli saldırı gerçekleşti.

İlkini, PKK'nın Şengal'deki kolu Şengal Direniş Birlikleri denilen YBŞ gerçekleştirmişti. Aynı YPG gibi, YBŞ de PKK ile bağlantılı olduğunu reddetse de, önder olarak Öcalan'ı gördüklerini belirtmek sanırım okuyucu için yeterli delildir. YBŞ yani PKK, Ağustos 2014'te, DEAŞ'ın Şengal saldırısını bahane ederek bölgeye yerleşti ve bir daha da çıkmadı. Barzani'nin, Türkiye'deki ziyaretlerini tamamlamasının ardından, IKBY'ye bağlı peşmerge güçlerine saldıran YBŞ'nin verdiği mesaj açıktı. Nitekim saldırı sonrası, YBŞ lideri İran'a göbekten bağlı eski Irak Başbakanı Maliki'nin kanalı Afak TV'ye çıkarak, Bağdat hükümetinden de yardım istemiş ve "Iraklılığı" savunduklarını beyan etmişti.

Bu mesajı daha da okunur kılan, nerdeyse YBŞ ile eşzamanlı olarak, Talabani'ye bağlı KYB peşmergelerinin, 2 Mart 2017'de Kerkük Kuzey Petrol Şirketi'ne baskın düzenlemesiydi. Adana'daki Ceyhan Rafinerisi'ne hammadde gönderen pompa istasyonlarını bir süre sabote eden militanlar, petrol akışının da kesilmesine sebep olmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.791 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar