Altını çizdiğim satırlar-87

Güz geliyordu. En iyi günler. Usul yağmurun altında dolaşsam şimdi. (ONAT KUTLAR / İshak) *** Acımız dışında her şey bir muammadır. (TIM PARKS / Kader) *** Felaket başladığında herkes tektir...

Güz geliyordu. En iyi günler. Usul yağmurun altında dolaşsam şimdi. (ONAT KUTLAR / İshak)

***
Acımız dışında her şey bir muammadır. (TIM PARKS / Kader)
***
Felaket başladığında herkes tektir, yapayalnızdır. (ANNA KAVAN / Buz)
***
Dinle. Sadece dinle. Başkasını dinlerken ama sahiden dinlerken, kendisini de dinler çünkü insan. (MARIO LEVİ / Yanlış Tercihler Mahallesi)
***
Serçeler bülbül gibi geliyordu ona. "Ne olur, bir kez de çalar saatin ziliyle, yeni doğan Paolino'nun viyaklamasıyla, karımın öfkeli bağırtısıyla değil de kuş sesleriyle gözümü açsam" diyordu. (ITALO CALVINO / Marcovaldo ya da Kentte Mevsimler)
***
Susabilirdim ama biriyle ne kadar çok sırrını paylaşırsa insan, onu o kadar çok sevdiğini sanır, anlatmak çoğu zaman bir hediyeyi andırır. (JAVIER MARAIS / Beyaz Kalp)
***
İnsan gittikçe daralan dünyasında neden mutsuz. Herkes artık gereğinden fazla büyüyor da onun için mi? (CAHİT ZARİFOĞLU / Yaşamak)
***
Yaşama becerimiz bile yok, kayboldu. Var olmuyoruz. Var olunuyoruz. (THOMAS BERNHARD / Bitik Adam)
***
İnsanın hiç affetmediği tek kişi kendisidir. (MEHMET EROĞLU / Yarım Kalan Yürüyüş)
***
Anne, dünya orada, karşımızda, her tarafta, bir yığın olay oluyor, her çeşit şey... ve sen bütün gün sabahtan akşama kadar patates soyuyorsun. Başka bir sebze olmaz mı yani? (MARGUERITE DURAS / Yaz Yağmuru)
***
Birinin size güvenmesini istiyorsanız, önce siz ona güvenmelisiniz. (UNİÇİRO TANIZAKİ / Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın)
***
Bana hafif bir bakış attı. Yarım gün boyunca havada süzülecek kadar hafif. (KOBO ABE / Kutu Adam)
***
Biraz sabırlı olun. İyi öyküler nadir av hayvanlarına benzer. Gizlenirler. Bulabilmek için dar geçitlerin ağzında ve ormanın derinliklerinde uzun süre pusu kurup beklemek gerekir. (HERMANN HESSE / Masallar)
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktisat değil, insan... 26 Nisan 2024 | 4 Okunma Ana muhalefet için gelecek nasıl gelecek? 25 Nisan 2024 | 302 Okunma Bu ‘ego’larla nereye? 23 Nisan 2024 | 451 Okunma Aynada kendimize bakmaya sıra gelecek mi? 22 Nisan 2024 | 384 Okunma Geçiştirilen geçmiş ve gelecek 19 Nisan 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar