Sabitlenmeyen eşya ve halı ev kazalarına sebep oluyor

Son zamanlarda ev kazaları gün geçtikçe artıyor. Özellikle yürümeyi yeni öğrenen, her şeyi merak eden ve keşfetmeye çalışan çocuklar ile yaşı ilerleyen kişiler, ev kazalarına daha çok maruz kalıyor.

Peki evlerde nasıl kazalar oluyor? Bu kazaların önüne geçmek mümkün mü?
Mutfak kazaları: Ev kazalarında üst sırada mutfak kazaları yer alır. Ocakta ya da fırında unutulan yemekler, ısıya dayanaksız kullanılan eldivenler kazaya yol açan durumları meydana getirir.
Banyo kazaları: Banyo, kazaların en sık yaşandığı yerlerden biridir. Her yıl yaklaşık olarak 5 milyon insan ıslak zeminde ayağı kayarak ya da sıcak suya maruz kalarak yaralanıyor, sakatlanıyor, hatta hayatlarını kaybediyor.

KİTAPLIK DEVRİLEBİLİR
Oturma odası kazaları: Kullanılan mobilyaların yol açtığı kazalar büyük sorunlara yol açar. Özellikle monte edilmeyen televizyonların düşmesiyle beraber birçok çocuk yaralanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar