Kışın günde 85 gram kestane tüketin

Kestane, lif bakımından zengindir ve kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Faydalarını maksimum düzeye çıkarmak için kış aylarında günde yaklaşık 85 gram kestane...

Kestane, lif bakımından zengindir ve kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Faydalarını maksimum düzeye çıkarmak için kış aylarında günde yaklaşık 85 gram kestane tüketmelisiniz

Birçok şeyi faydasını bilmeden yiyor, birçoğundan da faydasını bilmediğimizden sırf damak tadımıza hitap etmediği için uzak duruyoruz. Bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması gereken kış aylarında en doğal kuvvetlendirici kaynağın gıda maddeleri olduğunu yeniden hatırlamak gerekir.

DOMATES
Yemeklerden sonra yenen bir adet domates, kandaki glikoz seviyesinin düzenlenmesinde sisteme destek verir.
Domatesin faydalarını araştıran bilim adamları, kan damarlarını genişletme etkisi sebebiyle yüksek tansiyonun kontrolünde son derece faydalı olduğunu gösterdiler. Yapılan benzer araştırmaların sonuçlarına göre domates, beyin dokusunun korunmasında da ciddi destek sağlıyor. Kırmızı meyvelerin birçoğunda likopen bulunur. Ancak neredeyse hiç birinde günlük ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 80'ini karşılayacak oranda likopene rastlayamazsınız; domates hariç.
Likopenin, anti-oksidan özelliği en kuvvetli karotenoid olduğu düşünülüyor. Anti-oksidan maddeler, hücre zarını kuvvetlendirirken, korunması için gerekli kalınlığa ve esnekliğe ulaşmasına da yardımcı olur. Hücre zarını kuvvetlendirmek, geç yaşlanmaya sebep olurken hücrelerimizi zararlı toksinlerden de korur. Ayıca likopen, damarlarda plak oluşumuna sebep olan LDL (kötü kolesterol) oksidasyonunu (serbest radikallerle başlatılan zincirleme bir reaksiyon) durdurma yeteneğine de sahip.

HURMA
Hurma; lif, yağ ve proteini bir arada bulunduran nadir meyvelerden biridir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bulunur. Hurma ayrıca A vitamini, beta-karoten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir.
Hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu olduğu, boğaz ağrısını kestiği, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderdiği de bilinmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar