Horlamak sadece gürültüden ibaret değıl

Horlamak, nefes alıp verirken oluşan hava akımının ağzın arkasındaki yumuşak dokulardan geçtiği sırada titreşmesiyle ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu ses, uyku sırasında nefes alıp vermekte...

Horlamak, nefes alıp verirken oluşan hava akımının ağzın arkasındaki yumuşak dokulardan geçtiği sırada titreşmesiyle ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu ses, uyku sırasında nefes alıp vermekte zorlandığınıza dair sinyal vermektedir.
Her zaman söylerim, uyku sağlıklı bir yaşamın en önemli temel taşlarından biridir diye. Yetersiz veya kalitesiz uyuyorsanız hem fiziksel olarak hem de zihinsel sağlığınızla ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Kötü bir gece uykusu, ertesi gün kendinizi bitkin ve mutsuz hissetmenize neden olan bir etkendir.
Kaliteli uykunun baş düşmanlarından biri olan horlama, kişinin kendisini olduğu kadar eşi için, hatta bazen başka odalarda uyuyanlar için bile çok rahatsız edici boyutlara kadar ulaşabilir. Bazı kişiler her uykuda bazıları ise zaman zaman horlarlar. Ancak çoğu kişi horlamanın neden kaynaklandığıın üzerinde durmaz ve normal bir durum olduğunu düşünür.



BELİRTİLERE DİKKAT!
Yalnız uyuyanlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar