Bu belirtiler kalp yetmezliği işareti olabilir

Yaşlılarda sık sık kalp yetmezliği görülebiliyor. Kalp yetmezliği denildiğinde kalbin aniden durması gibi bir durum anlaşılsa da aslında kalbin kanı gerektiği şekilde pompalayamadığı anlamına...

Yaşlılarda sık sık kalp yetmezliği görülebiliyor. Kalp yetmezliği denildiğinde kalbin aniden durması gibi bir durum anlaşılsa da aslında kalbin kanı gerektiği şekilde pompalayamadığı anlamına gelir.
Kalp yetmezliği ile karşılaşmak insanların kalp sağlığının önemine daha fazla eğilmeleri için bir uyarıdır. İyi haber, kalp yetmezliği riski yüksek kişilerde bu durum önlenebilir hatta kalp yetmezliği sorunu yaşayanlar iyileşebilir.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN YÜKSEK RİSK
Kalbin pompalama işlevini gereği gibi yerine getirememesi kalbin tamamında veya tek bir tarafında görülebilir. Ancak çoğunlukla kalbin en büyük odasının bulunduğu sol taraftaki zayıflık ya da sertlik gibi sorunlar kalp yetmezliğine neden olur. Özellikle 65 yaş üstü kişilerin hastaneye yatış nedenlerinin başında kalp yetmezliği sorunu gelir.



Kalpteki bu problem, kalbin kasılmaları sırasında sol odacıktaki kanın ne kadarının dışarı pompalandığının...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar