Hangi Kılıçdaroğlu'nun, hangi Akşener'in söylediği yalan?

Kanaatimce Millet İttifakı’nın en önemli sorunu şudur; kurdukları ittifakı kendileri bile meşru görememektedirler. Bu yüzden de demokrasinin aslı şartı olan şeffaflık ilkesine hiçbir zaman riayet etmemekte, devamlı surette gizli kapaklı işler çevirmektedirler.

2007’de, 2010 ve 2017’de yapılan üç referandum da önemli başlıklarda yapılan anayasa değişikliklerini içeriyordu. İlkinde Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesine onay vermiştir halk. İkincisinde Anayasa Mahkemesi’nden HSK’nın yapısına kadar bir kısım değişiklikler içeren yargı reform paketi şeklinde sunulmuştur halka. Üçüncüsü ise darbeler ve istikrarsızlığa yol açan eski hükümet biçiminin bugünkü cumhurbaşkanlığı/başkanlık sistemi ile değişmesini sağlayan referandumdur.

Üçü de AK Parti tarafından Meclis’e getirilmiş ve akabinde halkın onayına sunulmuş ve kabul edilmişti.

Fakat bunların hepsinden önce AK Parti, hukukçu ve siyaset bilimci akademisyenlerden oluşan geniş bir komisyona anayasa taslağı hazırlatmış, bunun için tüm partilerden destek ve öneri talep etmiş ve fakat söz konusu çalışma AK Parti’ye kapatma davası açılmasına kadar gitmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar