Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu?

Bir önceki yazıyı ''Seçimin ana belirleyicisi neydi?'' sorusuyla bitirmiştik. Sandık sonuçlarını anlayabilmemiz bunun doğru tespitine bağlı. Zira bu, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek temel dayanak noktası....

Bir önceki yazıyı ''Seçimin ana belirleyicisi neydi?'' sorusuyla bitirmiştik.

Sandık sonuçlarını anlayabilmemiz bunun doğru tespitine bağlı. Zira bu, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek temel dayanak noktası. Muhalefet neyi yanlış yaptı, iktidar neyi doğru yaptı sorusunun cevabı da burada.

Siyaset sahnesindeki her aktörün mutlaka dikkate alması gereken bir nokta.

Düz bir şekilde ''milliyetçilik'' deyip geçenler var. Kemal Kılıçdaroğlu da bu tespiti dikkate almış ki, düne kadar HDP'ye özerklik sözü verirken bugün Sinan Oğan'a giden oylara müşteri çıkmış durumda.

Milliyetçiliği olumsuz referanslarla anan birisi değilim. Ancak ''yükselen milliyetçiliğin'' beraberinde hiç de hoş olmayan ve zaman zaman siyaseti kapayan yan etkileri olduğu malum. ''Milliyetçilik yükseldi'' dediğimizde örneğin Avrupa'da şahit olduğumuz yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam düşmanlığı gibi bir şeyi mi kastediyoruz.

Tam da öyle bir şey değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar