Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı

Yarın büyük gün. İlk kez bir seçimde ikinci tur deneyimi yaşayacağız. İki turlu seçim sisteminde ikinci seçimimizi yapıyoruz. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde...

Yarın büyük gün. İlk kez bir seçimde ikinci tur deneyimi yaşayacağız. İki turlu seçim sisteminde ikinci seçimimizi yapıyoruz. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız 52.59, CHP'nin adayı Muharrem İnce 30.64, HDP adayı Selahattin Demirtaş 8.40, İyi Parti adayı Meral Akşener ise 7.29 oy almıştı. Dolayısıyla seçim birinci turda tamamlanmıştı. Çok adaylı olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci turda açık ara seçimin galibi olmuştu.

Bu sefer İyi Parti ve HDP Kılıçdaroğlu'nun büyük destekçileri olarak seçim sonucuna en önemli tesiri yaptı diyebiliriz. Farklı adaylar yerine tek adayla seçime gittiler.

Yanlarına eli CHP'ye oy vermeye gitmeyen muhafazakâr seçmeni ikna etsin diye aldıkları dört küçüklerle birlikte -alt alta topla, yan yana topla- aldıkları oy yine de 2018 seçimlerindeki İnce-Akşener-Demirtaş'ın toplam oy oranına ulaşamadı. Buna bir başarı denir mi, bilemedim.

Muhalefetin masa başında yaptığı hesap sandıkta tutmasa

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 656 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.665 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar