Geri kabul anlaşması ve vizesiz Avrupa

"AB perspektifinin siyasi partisi yok.” Böyle ifade ediyor, AB Bakanı Volkan Bozkır Bakanlığın vizyonunu. Geçen hafta Samsun’da 7’ncisi gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşlarıyla bakanlığın bir araya...

"AB perspektifinin siyasi partisi yok.” Böyle ifade ediyor, AB Bakanı Volkan Bozkır Bakanlığın vizyonunu. Geçen hafta Samsun’da 7’ncisi gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşlarıyla bakanlığın bir araya geldiği toplantılara katılımın ne denli yüksek olduğunu görünce, Sayın Bakan’ın ne demek istediğini daha iyi anladım. 2 bin kişilik salon dolmuş taşmıştı, katılımcılar Samsun’daki tüm STK temsilcileriydi.

Kadın haklarından doğayı koruma derneklerine, engelli haklarından meslek örgütlerine kadar çok geniş bir yelpazede ve ideolojik farklılıkları anlamsızlaştıran ortak değerler etrafında yan yana gelinebildiğinin de resmiydi hıncahınç dolu olan salon. Ve tabii ki AB ülkelerinin negatif tutumlarına rağmen, bu tutumların vatandaş nezdinde not edilmiş olmasına rağmen AB üyeliğinin bir çıpaya dönüştüğünün de ifadesiydi tüm siyasi partileri bir araya getiren bu yüksek katılım oranı.

AB Bakanlığı, sunumlar ve atölye çalışmalarıyla söz konusu ilde hizmet veren STK’lara çalışmalarını yaparken AB fonlarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda yardımcı oluyor. Dahası bu toplantılarda serbest kürsü şeklinde isteyen herkes söz alıp meramını anlatabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 248 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 660 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar