Dönüşü muhteşem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 yıllık ayrılıktan sonra partisine geri dönüşünü "Partime, yuvama, sevdama, aşkıma dönüyorum" sözleriyle ifade etti. "Bu bir veda değil, yeni bir başlangıçtır...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 yıllık ayrılıktan sonra partisine geri dönüşünü "Partime, yuvama, sevdama, aşkıma dönüyorum" sözleriyle ifade etti. "Bu bir veda değil, yeni bir başlangıçtır, hatime değil fatihadır" diyerek Başbakanlıktan ayrılıp Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamıştı. O gün bu gündür şahsına yönelik negatif bir algı kampanyası yürütülüyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden bindiği uçağa kadar her şey üzerinden itham edildi. Sanki bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı değil de o koltuğu gaspetmiş bir kişi muamelesine tabi tutuldu.

O ise saldırıların dört koldan devam ettiği bir vasatta "tarafsızlık konforuna" sığınmadan siyasi mücadeleyi yükseltti. "Anayasal yetkilerimi sonuna kadar kullanırım ama teamüllere uymak zorunda değilim, koşan terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım" diyerek çıktığı bu yolda Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne taşıdı.

Bu aynı zamanda CHP'nin 2007'de bir yargısal aktivizm örneği olarak aldırdığı 367 kararının bizi taşıdığı hayırlı bir sonuç. O dönem Türkiye'nin içine çekildiği siyasi krizi yine halk çözmüş, yapılan referandumdan Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kararı çıkmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 248 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar