28 Şubat’tan ne farkı var?

Darbe girişimi siyasi iradenin, halkın ve vatansever Emniyet ve TSK mensuplarının ortak operasyonuyla püskürtüldükten sonra önümüze yeni bir sayfa açıldı.  Baksanıza, FETÖ’den boşalan yeri...

Darbe girişimi siyasi iradenin, halkın ve vatansever Emniyet ve TSK mensuplarının ortak operasyonuyla püskürtüldükten sonra önümüze yeni bir sayfa açıldı. 

Baksanıza, FETÖ’den boşalan yeri doldururcasına PKK terörü tırmandırıyor ama toplumdaki birlik beraberlik ruhu ve vatanımızı, devletimizi hedef alan taşeron örgütlerle mücadele azmimizden bir şey eksilmiyor.

Elhamdülillah!

Yenikapı Meydan’ında Türkiye, en dehşetli darbe girişimini engellemiş muzaffer bir halk ve ülke olarak muhalefeti ve iktidarıyla tüm dünyaya demokrasi dersi veriyor. Daha ne olsun!

Bir zamanlar yargı kurumunu vesayet aracı olarak gören ve seçilmiş Başbakan’a had bildirmeye kalkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz ruhunu idrak etmiş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve cumhurun huzurunda birlik ve beraberliğimizi tahkim edici konuşma yapıyor.  Gayet güzel!

Fakat 2013’ten sonra Türkiye’nin içine sokulduğu türbülanstan bizi çıkaracak olan bu dayanışma ruhu çok daha önce keşfedilebilirdi. 17-25 Aralık’a darbe dediğimiz için bizleri yandaş ilan edenler bununla kalsalar iyiydi. Ama bununla yetinmediler, 17-25 Aralık darbesinin hizmetine girdiler. “Erdoğan’dan kurtulma” düşüncesiyle demokrasi ve siyaset dışı her yolu meşru ve mubah gördüler.

Açık konuşalım; siyasetçisinden medyasına, sanatçısından iş adamına pek çok kişi ve kurum kendi haşhaşilerinden çok daha fazla hizmet etti bu yapıya.

Özellikle Türkiye ile ilgili negatif algı oluşturma kampanyası, kendini FETÖ’nün kullanımına açan bu kişi ve kurumlar sayesinde mümkün oldu.

Bu süreçte PKK ve FETÖ ile mücadelede bir tek Aydınlık çevresi hükümete destek verdi.  

Verdi vermesine ama 15 Temmuz sonrasında kendi dar ideolojik ajandasını toplumun genel hissiyatının önüne çıkarmaya çalışan bir tutum içinde hareket ediyor. Hem 15 Temmuz ruhunu tanımıyor hem de FETÖ’yü yaratan iklimin tam da bu katı Kemalist laikçilik olduğu gerçeğiyle yüzleşmekten kaçınıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar