Yollar iyileşti sürücüler aynı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son yıllarda Türkiye’de karayollarına çok ciddi yatırım yaptı. Bunun sonucunda şehirler arasındaki mesafe kısaldı, erişim kolaylaştı. Yolların...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son yıllarda Türkiye’de karayollarına çok ciddi yatırım yaptı. Bunun sonucunda şehirler arasındaki mesafe kısaldı, erişim kolaylaştı. Yolların genişlemesi, viyadüklerin tamamlanması ve zemin kalitesinin artması sürüş konforuna ve güvenliğe ciddi katkı sağladı.

İçişleri Bakanlığı’nın istatistikleri Türkiye’de yollarda ölümlü kazalarda önemli bir düşüş olduğu yönünde. Bu iyileşmede altyapının rolü büyük.

İstanbul-Ankara arasında seyahat ederken genellikle Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanıyorum. Teknik özellikleri, tünel ve viyadük geçişleriyle dünyadaki iyi örneklerden biri olduğunu düşünüyorum.

Diğer taraftan kazalarda insan faktörü hâlâ çok büyük mesele olarak önümüzde duruyor. Hatta kaliteli ve geniş yolların yapılması bazı sürücülerde güven artışına neden oluyor. Hiç olmayacak davranışlar içine giriyorlar. Özellikle TIR ve otobüs sürücüleri çok ama çok tehlikeli araç kullanıyor. Performanslı otomobilleri olan özel araç sahipleri de akıl almaz süratlere çıkıyor. Çakarlı araçları artık yazmaktan yoruldum.

Her yolculuğumda en az bir iki ölümcül olayla karşılaşıyorum. Araçlar çok dikkatsiz seyrediyor, kurallara uymuyor, takip mesafesini önemsemiyor. Çok ani ve gereksiz şerit değiştiriyorlar. Direksiyon başında telefon kullanımı yaygın.

Ağır vasıtalar, ayna kontrolü yapmadan aniden direksiyonu diğer şeride kırabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar