Yeni dönemde lobilerin etkisi

Beyaz Saray’ın önündeki göstericileri izlerken Ermenistan bayrağı ile toplanan bir grup dikkatimi çekti. Yanlarına yaklaştım, Azerbaycan ve Türkiye aleyhinde açıklamalar yapıyorlar...

Beyaz Saray’ın önündeki göstericileri izlerken Ermenistan bayrağı ile toplanan bir grup dikkatimi çekti. Yanlarına yaklaştım, Azerbaycan ve Türkiye aleyhinde açıklamalar yapıyorlar ve yönetimi bu iki ülkeye karşı harekete geçmeye çağırıyorlardı.

Ermeni lobisi, Yahudi ve Rum lobisi kadar olmasa da ABD’de yönetim ve Kongre nezdinde istediklerini yaptırabilen bir güç merkezi. Lobilerin tamamı, seçim kampanyaları süresince adaylara çok yatırım yapıyor, ciddi kaynak aktarıyorlar. ABD sistemi bu para yardımlarına izin veriyor. Belli çıkar gruplarının desteğiyle seçilen senatör ve temsilciler meclisi üyeleri de işbaşına geldikten sonra ellerindeki bütün imkanları bu grupları memnun etmek için kullanıyor.

Joe Biden, kategorik olarak Rum-Yunan ikilisine hayranlık duyan bir lider. Bu duygusal tutumunu siyasi arenada da tekrarlama ve bu kesimin tezlerine sıkı sıkıya sarılma ihtimali var. Böyle hareket ederse Türkiye’yi Trump dönemine göre çok daha fazla zorluk bekliyor demektir. Zira Kongre ile çok sıkı ilişkisi bulunan FETÖ’ye ilave olarak bu dönem Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri sermayesi de Türkiye karşıtı girişimleri ciddi şekilde fonluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 131 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 144 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar