Uzay üssü gibi merkez

İçişleri Bakanlığı çok gelişmiş bir teknoloji üssü haline gelmiş. Dışarıdan bakıldığında herhangi bir kamu binası gibi görünen yapının altında bambaşka bir...

İçişleri Bakanlığı çok gelişmiş bir teknoloji üssü haline gelmiş. Dışarıdan bakıldığında herhangi bir kamu binası gibi görünen yapının altında bambaşka bir dünyayla karşılaştım. Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen kamera görüntülerinin izlenip analiz edildiği GAMER isimli merkez, devasa ekranları ve gelişmiş bilgisayarlarıyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki NASA üslerini andırıyor. İHA ve SİHA’ların Türkiye’nin dört bir yanını kare kare takip ettiği başka bir bölümde güvenlik güçleri terörle mücadelede paradigmayı değiştiren faaliyetlere imza atıyor. Bir başka salonda ülkenin farklı noktalarından toplanan bilgi ve istihbaratın analiz edildiği bir ünite yer alıyor. İçişleri Bakan Süleyman Soylu ile Ankara’da bir araya geldik. Güvenlik ve terörle mücadele alanındaki son gelişmeleri konuştuk. Bakan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde bu başarıların yolunun açıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı’nın teknolojik dönüşümünü anlatırken “Bilim kurgu filmlerinde gördüğüm pek çok olgu burada gerçeğe dönüştü. Üstelik Türk uzman, mühendis ve yazılımcıların emeğiyle ortaya çıktı. Kaynak kodları da bizde, yani hiç kimseye bağımlı değiliz” ifadesini kullandı. Soylu, “Avrupa düzensiz göçle ilgilenmiyor, çatışma bölgelerinin sınırında değil, DAEŞ gibi, PKK gibi bir tehdidi yok.

Bu dezavantajlara rağmen hem kendi gelişmesini sağlayan hem de bütün bu tehditlere karşı tedbir alan bir Türkiye var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği sadelik, koordinasyon becerisi iş yapmayı kolaylaştırdı ve netleştirdi. TSK, Emniyet, Jandarma, MİT, Sahil Güvenlik gibi güvenlik kurumları arasındaki ilişki, tarihin en iyi seviyesinde. Bunu sağlayan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Kişilere bağlı bir yapı değil artık. Artık FETÖ gibi işin içine fitne karıştıran da yok.

Cumhurbaşkanı’nın net iradesi ve kararlılığı başarıdaki en büyük faktör. Ayrıca terörle mücadelede toplumsal destek çok önemli” dedi. İçişleri Bakanı, ATAK helikopteri, İHA ve SİHA’ların güvenlik güçlerimize büyük bir özgüven getirdiğinin altını çizdi.

“Teknoloji kullanma kabiliyetimiz olağanüstü seviyeye ulaştı. Şimdi ALTAY tankı üretilip güvenlik güçlerine iletildiği andan itibaren Türkiye bambaşka bir Türkiye olacak. Genel maksat helikopterlerimiz, yerli mühimmatlar gücümüze güç katacak. Siber güvenlikte de çok üst düzey seviyedeyiz” değerlendirmesini yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar