Umutlarımızı 2022’ye taşıdık

Ne zor bir yıl geçirdik! COVID’in yol açtığı salgından 2021’de de kurtulamadık. COVID-19’un yeni Omicron varyantıyla rekor üstüne rekor kırmasına tanıklık ediyoruz. Türkiye’de ve...

Ne zor bir yıl geçirdik! COVID’in yol açtığı salgından 2021’de de kurtulamadık. COVID-19’un yeni Omicron varyantıyla rekor üstüne rekor kırmasına tanıklık ediyoruz. Türkiye’de ve dünyada pek çok yakın dostum geçen hafta COVID’e yakalandı. Belli ülkelerde aşılamada yüksek oranlara ulaşılmasına karşın Asya, Afrika ve Latin Amerika’da hâlâ az sayıda insan aşıya erişebildi.

Bu dengesizlik pandeminin kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. Ben aşılanmanın gerekli ve yararlı olduğuna inananlardanım, bilime güvenmeye devam ediyorum. Bu iş bitinceye kadar kişisel önlemleri almak çok önemli. Okurlarımıza da maske ve mesafe kuralına titizlikle uymaya devam etmelerini şiddetle öneririm. Pandeminin de etkisiyle küresel düzeyde ekonomik kırılganlıklar arttı.

Milyonlarca insan işini kaybetti. Dünya çapında gelir ve refah azalışı yaşandı. Diğer taraftan küçük bir grubun serveti inanılmaz derecede yükseldi. Gelir adaletsizliğinde korkunç bir tablo karşımıza çıktı. 2022’de uluslararası kurumlar ve hükümetlerin en önemli önceliklerinden biri bu çarpıklığı düzeltmek olmalı. Ülkemizde de ekonomiyle ilgili alınacak kararlar dikkatle izlenecek. Geçen yıl Türkiye’de bir dizi afet yaşadık.

Aşırı yağışların yol açtığı seller ve orman yangınlarında büyük kayıplarımız oldu. Doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek için bizim yapmamız gereken çok şey var. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. 1999 depreminden bu yana beklediğimiz önlemleri alamadık. Atılan adımlarımız yeterli değil. Daha büyük yıkım ve acılar yaşamamak için hazırlıklarımızı geciktirmeden hızlandıralım.

Geride bıraktığımız aylarda kadın cinayetleri açısından yine çok kötü olaylara tanıklık ettik. Hayvanlar da çok acı çekti. 2022’de bu üzücü görüntülerin geride kalmasını diliyorum. Daha fazla önlem alınmasını, bu suçları işleyenlerin ciddi şekilde cezalandırılmalarını bekliyorum. Toplumsal bilinci güçlendirecek adımlara ihtiyacımız var.

DİJİTAL HAKAN! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar