TRT de YouTube yarışına katılıyor

Hayatın değişen dinamikleri, ana akım medyanın uğradığı erozyon, gelişen teknolojik imkânlar ve mobil cihazların yaygınlaşması, takip edilen mecraların da farklılaşmasına neden oluyor. İnternet...

Hayatın değişen dinamikleri, ana akım medyanın uğradığı erozyon, gelişen teknolojik imkânlar ve mobil cihazların yaygınlaşması, takip edilen mecraların da farklılaşmasına neden oluyor. İnternet tabanlı platformlar ve özellikle YouTube giderek önemli hâle geliyor. Kaliteli içerik üreticileri buralarda yükseliyor. Büyük medya kurumları da bu trendi yakından izliyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren sohbetimizde tam bu alanlara atıfta bulunarak yeni dönemdeki iki önceliklerini ‘uluslararası etki oluşturmak ve dijitalleşmek’ olarak açıkladı.

Hangi dijitalleşme adımlarını atacaksınız?

Her yaş grubuna erişebiliyoruz ancak 14-24 yaş grubuna daha iyi ulaşmak için ‘TRT Sıfır’ adında bir YouTube kanalı planlıyoruz. Bu yaş grubu ağırlıklı olarak internet tabanlı YouTube gibi mecraları tüketiyor. Önemli projelerimizden bir tanesi ise oyun işine girmemiz oldu. ‘TRT Çocuk’un oyunları vardı ama onun dışında başka projeler yapıyoruz. Mesela yakında, henüz sözleşmesini imzalamadık ama ‘Alp’ diye bir oyunumuz olacak; ‘Diriliş Ertuğrul’ döneminin karakterlerinden esinlenen bir oyun.

Barbaros dönemine de çalışıyoruz. Bunlar kamusal fayda sağlayacak şeyler. Mesela çocuklar için eğitici örnekler üzerinde çalışıyoruz. Onları artıracağız. Bunun dışında ‘TRT Dinle’ uygulamamız var. Telif hakları ile ilgili olan sözleşmeyi yakın zamanda imzalayıp uygulamanın lansmanını yapacağız. Çok güzel drama tiyatrolarımız ve podcastlerimiz de var. ‘TRT Dinle’ adını verdiğimiz platform ise aslında Spotify, Fizy gibi programlara rakip. ‘TRT İzle’ uygulamamızdan da güncel kanalları ve TRT’nin arşivine erişmek mümkün.

FENOMENLERE FIRSAT

Rekabete nasıl katılacaksınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar