Sarıgül: Taksi sorunu bir günde çözülür

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, önümüzdeki seçimleri daha rekabetçi hâle getirdi. Çok çetin bir mücadele olacak gibi görünüyor. Her bir oy çok değerli, ayrıca kararsız...

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, önümüzdeki seçimleri daha rekabetçi hâle getirdi. Çok çetin bir mücadele olacak gibi görünüyor. Her bir oy çok değerli, ayrıca kararsız seçmenin oyunu alabilmek için çalışkanlık ve proje geliştirme becerisi öne çıkacak.

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde ve CHP adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında projeleri ve icraatlarıyla öne çıkan bir isim olan Mustafa Sarıgül kısa süre önce Türkiye Değişim Partisi’yle (TDP) siyasette daha fazla söz söylemek için kolları sıvamıştı.

Sarıgül’ü, son dönemde yoğun yurt içi seyahatlerine devam ederken CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programıma davet ettim.

Erzurum’dan kalkıp yayına geldi. Gençlerin sorunlarından esnaflar, tarım, dış politika, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”, “3600 Ek gösterge”, “Atanamayan Öğretmenler” dâhil pek çok başlıkta görüşlerini paylaştı. İstanbul’un kronik meselesi taksi konusunu da konuştuk.

“Peki nasıl çözülecek bu mesele?” dediğimde Sarıgül şu yanıtı verdi:

Çözüm çok basit, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal nasıl çözdüyse aynı formülle bu konu mesele olmaktan çıkar. Taksi plakası verilmesi lazım, esnaf da zaten “verilmesin” demiyor. Oradan gelecek rakam İstanbul’daki 17 bin taksiciye dağıtılsın… Taksi plakası deyip geçmeyin. Ona ailesinden, dedesinden kalmıştır. Onun bütün sermayesidir. Canla başla sahip çıkması da çok doğaldır. Ben şoför Hakkı Baba’nın oğluyum. Taksicinin hakkını kimseye yedirmem.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar