‘Sağlık hizmetinde tasarruf olmaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni hükûmet sisteminde beraber çalışacağı arkadaşlarını seçerken kendi alanlarında başarı elde etmiş profesyonel isimlere yöneleceğini ilan etmişti....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni hükûmet sisteminde beraber çalışacağı arkadaşlarını seçerken kendi alanlarında başarı elde etmiş profesyonel isimlere yöneleceğini ilan etmişti. Siyasetten gelmenin zorunlu olmadığını, performans kriterini önemsediğini belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın isimleri açıklandığında tam da bu özelliklere uygun tercihler olduğu görüldü. Üçü de kendi alanlarında büyük başarılar göstermiş isimler. Nitekim bakanlık koltuğuna oturur oturmaz kolları sıvayıp “sonuç alıcı” çalışmalar yapmaya başladılar. Bakanlar kısa aralıklarla CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programıma konuk oldu. Üçünün de ilk yayınlarıydı.

Dr. Fahrettin Koca, pazar sabahı canlı yayında sorularımı yanıtladı. Büyük bir hastane zincirini ve tıp fakültesini kurmuş olması doğal olarak eşsiz bir deneyim getiriyor. Özellikle “yatırım” ve “maliyet” gibi bakanlık bütçelerinin ciddi kısmını oluşturan kalemlerde bu bilgi birikiminin ne kadar işe yaradığını görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar