Normalleşme ne zaman olur?

Gerçek anlamıyla normalleşme ne zaman başlayacak? Maskesiz ve sosyal mesafesiz hareket edebilecek miyiz? Sevdiklerimize tekrar sarılabilmemiz için daha ne kadar bekleyeceğiz? Bana en fazla sorulan sorular bu. Sürecin iki kritik aşaması: 1-...

Gerçek anlamıyla normalleşme ne zaman başlayacak? Maskesiz ve sosyal mesafesiz hareket edebilecek miyiz? Sevdiklerimize tekrar sarılabilmemiz için daha ne kadar bekleyeceğiz? Bana en fazla sorulan sorular bu.

Sürecin iki kritik aşaması:

1- Aşılanma.

2- Maske, mesafe, hijyen kurallarına uyum.

Etkili bir aşılama programı uygulanır ve süreç kesintisiz giderse virüsün yayılım hızı düşecek. Ayrıca COVID-19’a yakalananların ölüm riski azalacak, hastalığı daha hafif atlatacaklar. Dünya genelinde aşılama programlarında belli bir aşamaya gelinirse pandeminin kontrol altına alınması ve bitişi için bir tarih verilmesi mümkün olacak.

Beyaz Saray Başhekimi ve salgın hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci bu yıl ciddi rahatlama olacağını ancak 2022’de de maske kullanmaya devam edebileceğimizi söylüyor. Mutasyonlu virüsün ne kadar yayılacağı ve aşıların değişmekte olan virüse karşı ne kadar etkili olacağı da önemli bir parametre. Şu ana kadar ABD’de tam 500 bin, İngiltere’de ise 120 bin kişi hayatını kaybetti. Dünya çapında ölenlerin sayısı 2.5 milyonu buldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar