Niyetler paylaşıldı sonuçlar izlenecek

Brüksel’de NATO’nun gelecekteki 10 yılını şekillendirecek olması bakımından son derece önemli bir zirveye tanıklık ettik. Liderler arasındaki ikili diyalogdan yansıyan kareler elbette önemlidir fakat...

Brüksel’de NATO’nun gelecekteki 10 yılını şekillendirecek olması bakımından son derece önemli bir zirveye tanıklık ettik. Liderler arasındaki ikili diyalogdan yansıyan kareler elbette önemlidir fakat uluslararası zirveler, liderler birbirlerine gülümsediler, dokundular, yakın davrandılar gibi bir analizle yorumlanamaz.

Gerçek sonuçları anlamak için açıklamaların satır aralarına ve bundan sonra atılacak adımlara bakmak gerekir. ABD Başkanı Joe Biden, önceki Başkanı Donald Trump’tan farklı olarak uluslararası örgütlere ve işbirliğine önem verdiği için Brüksel’de çok sıcak karşılandı ve özel ilgi gördü.

Bir anlamda zirvenin yıldızı olarak karşılandı. ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında uzun süredir beklenen kritik buluşma da işte bu havada gerçekleşti. İki lider, Brüksel’de toplanan NATO zirvesinde 45 dakika süren bir görüşme yaptı.

Böylesine önemli görüşmelerin ardından her ülke, olayları kendi penceresinden değerlendirir ve bu bakış, açıklamalara yansır. Nitekim öyle de oldu.

Washington ve Ankara arasında daima inişli çıkışlı bir grafik olmuştur. Fakat içinden geçtiğimiz dönemdeki kadar kötü bir dönem hiç yaşanmamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar