New York’un kalbinde “Türk Evi” açılıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde her yıl eylül ayının son haftasında düzenlenen Birleşmiş Milletler zirvesi bu yıl sıra dışı bir ortamda gerçekleştirilecek. Koronavirüs nedeniyle...

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde her yıl eylül ayının son haftasında düzenlenen Birleşmiş Milletler zirvesi bu yıl sıra dışı bir ortamda gerçekleştirilecek. Koronavirüs nedeniyle geçen sene liderler buluşması yapılamamıştı.

Bu yıl ise aşılamanın hız kazanması ve test tedbirlerinin sıkılaştırılmasıyla -son anda durum değişmezsezirve fiziki olarak yapılacak. New York’a gideceği açıklanan liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir detay daha var. Temeli 2017 yılında atılan Türk Evi’nin açılışı da Erdoğan tarafından yapılacak. New York’un kalbi durumundaki Manhattan’da Birleşmiş Milletler Plaza’nın hemen karşısında yer alan yapı, konumu, nitelikleri ve sunduğu özelliklerle Türkiye’nin temsili açısından ciddi fırsat sunacak.

Burada daha önce bulunan yapı Amerikan bilişim devi IBM’den 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’in katkılarıyla satın alınmıştı.

171 metre yükseklikteki yeni binanın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye’yi ziyaret edip inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar