Mikro mobilite yayılıyor

Özellikle elektrikli scooter’lar kısa mesafede pratik bir ulaşım modeli olarak son yıllarda dünyadaki büyük şehirlerde önemli bir ulaşım alternatifi haline geliyor.

Özellikle elektrikli scooter’lar kısa mesafede pratik bir ulaşım modeli olarak son yıllarda dünyadaki büyük şehirlerde önemli bir ulaşım alternatifi haline geliyor.

Avrupa ülkelerinde gelecek 5 yılda otomobil kullanımının azaltılması yönünde yoğun bir baskı var. Araçların şehiriçine girişleri de sınırlandırılmış durumda. Özellikle salgın hastalıkların yaygınlaştığı bu dönemde, bireysel ulaşım önem kazanıyor. BinBin böyle bir ortamda mikro mobilite alanında hizmet veren ve çevreci ulaşım anlayışını Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlayan yenilikçi bir girişim. Yerli yazılım ve mühendislikle geliştirilen araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstermek istiyorlar. Araçları hem yazılım hem de donanımlarıyla yerlileştirmek üzere yola çıkmışlar. Burada koydukları hedef araştırma geliştirmeden (Ar-Ge) faydalanmak ve katmadeğer oluşturmak.

10 büyükşehir 15 üniversite

BinBin’in kurucusu Kadir Can Abdik ile İstanbul Üsküdar’da bir araya geldim ve yenilikçi ulaşım çözümlerini dinledim. Şişli Terakki Lisesi mezunu olan Abdik, lisans eğitimini İngiltere Londra’da uluslararası işletme alanında tamamlamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar