Kanadalı sunucuya diplomasi dersi!

Türkiye’nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras’ın Kanada’nın TRT’si niteliğindeki CBS kanalına verdiği mülakatı izledim. YouTube’da siz de seyredin. Gerçekler ve uluslararası hukuk ışığında Dağlık Karabağ’daki durumu özetliyor.

Türkiye’nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras’ın Kanada’nın TRT’si niteliğindeki CBS kanalına verdiği mülakatı izledim. YouTube’da siz de seyredin. Gerçekler ve uluslararası hukuk ışığında Dağlık Karabağ’daki durumu özetliyor. BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını hatırlatıyor. Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından mutlaka çekilmesi gerektiğine dair değerlendirmeleri tek tek sıralıyor. Program sunucusu ise ileri seviyede cehalet örneği sergiliyor. Kanadalı televizyoncu o kadar önyargılı ki, Büyükelçi Uras’ın söylediklerini dinlemiyor bile. Sürekli, Ermeni tezleriyle sözünü kesiyor.

Adeta yayın öncesinde bir gruba haber vermiş “İzleyin bakın ben büyükelçiye nasıl çıkışacağım” der gibi bir havada. Televizyoncu kadının seviyesizliği ve bilgisizliği derin bir hayal kırıklığı olmanın ötesinde Batı kamuoyundaki Türkiye karşıtlığını da gözler önüne seriyor. Dünyanın dört bir yanında Kerim Uras gibi deneyimli ve birikimli büyükelçilerimiz var.

Dışişleri Bakanlığı’nda da dosyalarına çok hakim diplomatlara sahibiz. Dışişleri’nin bu tarihi birikimi Türkiye’nin güncel politikalarına daha fazla yansımalı, Türkiye yumuşak gücünü (soft power) daha fazla kullanmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar