Joe Biden seçilirse…

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım Salı günü başkanlık seçimi yapılacak. Demokrat Parti adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump arasında kıran kırana yarış devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım Salı günü başkanlık seçimi yapılacak. Demokrat Parti adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump arasında kıran kırana yarış devam ediyor. Finale az bir zaman kala yayınlanan anketlerde Biden önde görünüyor. Donald Trump’ın en büyük kozu ekonomi. Küresel şartlar ve pandemi sürecinin sarsıcı etkilerine rağmen Amerikan ekonomisi birçok ülkeden daha iyi performans gösteriyor.

Son verilere göre ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte de büyüdü. Trump ülkesindeki istihdamı artırmayı başardı. Joe Biden ise ABD müesses nizamının etkili cepheleriyle birlikte medya kuruluşlarının da desteğini alıyor. Basın, daha önce görülmemiş bir dil ve yoğunlukla Trump aleyhtarı bir tutum içinde. Polisin siyahlara uyguladığı şiddet, kutuplaşan toplum, çeşitli skandallar ve kişisel olarak saldırgan bir üslup kullanması Trump’ın eksileri arasında sayılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar