İşte Türkiye’nin yeni savaş uçağı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaleti yakınlarındaki Fort Worth’te dün tarihi anlara tanık oldum. Türk Hava Kuvvetleri’nde, geleceğin hava operasyonlarında bel kemiğini oluşturacak F-35 savaş...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaleti yakınlarındaki Fort Worth’te dün tarihi anlara tanık oldum. Türk Hava Kuvvetleri’nde, geleceğin hava operasyonlarında bel kemiğini oluşturacak F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimine başlandı. F-35 bugüne kadar 5-6 ayrı farklı uçak tipinin yerine getirdiği görevleri tek başına üstlenecek teknolojik özelliklere sahip. Uçakların bir tanesinin değeri yaklaşık 93 milyon dolar. Tek motorlu ve tek pilotlu olarak tasarlanan F-35, insan tarafından kullanılan son savaş uçağı olarak kabul ediliyor.

Türkiye, F-35’lerin 1999 yılındaki başlangıcından bu yana program ortağı durumunda. Türk savunma sanayii sektörünün üretiminde aktif rol aldığı F-35 uçakları, pilotlarımızın eğitimi için bir süre daha ABD’de kalacak, Kasım 2019’dan itibaren ülkemizdeki görev yerlerine gelmeye başlayacak.

Teksas’taki törene Türkiye adına Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına da Tümgeneral Reha Ufuk Er katıldı. Uçağın ana üreticisi olan ABD şirketi Lockheed Martin CEO’su Marillyn Hewson da F-35 uçaklarının yakın gelecekte muharebe alanlarında dönüştürücü rol oynayacağını söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar