İstanbul'un enerjisini tek başına karşılayacak

Türkiye’nin nükleerdeki ilk yatırımı olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde üretim 2023 yılında başlayacak. Türkiye’nin nükleer enerjiyle sınıf atlayacağını belirten Enerji ve Tabii...

Türkiye’nin nükleerdeki ilk yatırımı olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde üretim 2023 yılında başlayacak. Türkiye’nin nükleer enerjiyle sınıf atlayacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Nükleeri sadece elektrik değil, ileri teknoloji üretiminde de kullanacağız. Tam kapasite üretimde İstanbul’un talebinin yüzde 90’ı bu santralden karşılanabilecek” dedi.

Türkiye son dönemde enerjideki hamleleriyle dikkat çekiyor. Nükleer enerji bunlardan biri. Mersin Akkuyu’da kurulan Türkiye’nin ilk nükleer santralinde sona yaklaşılıyor. İnşaatı süren nükleer santralin 3’üncü reaktörünün temeli, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Viladimir Putin’in de canlı bağlantıyla katıldığı törenle atılmıştı. Dördüncü ve son reaktörün temeli de gelecek yıl atılacak ve Akkuyu, 2023 yılında enerji üretmeye başlayacak.

İHTİYACIN YÜZDE 10’UNA DENK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Akkuyu tam kapasite devreye girdiğinde yılda üreteceği 35 milyar kilovatsaat enerjiyle, tek başına tüm Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Yani, İstanbul’un talebinin yüzde 90’ı bu santralden sağlanabilecek. Yine bir başka açıdan baktığımızda, Ankara ve İzmir’in toplam elektrik talebini bu nükleer güç santrali karşılayabilecek durumda” diye konuştu.

MALİYETLER DÜŞECEK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 131 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 144 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar