İsrail’deki konser yanlış mı oldu?

Star TV’nin çok izlenen dizisi İstanbullu Gelin’in başrol oyuncuları Özcan Deniz ve Aslı Enver konser vermek üzere İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gitti. Kanal D’nin pek çok ünlü dizisi gibi İstanbullu Gelin de başka ülkelerde yayınlanıyor...

Yıldız oyuncuları ve yapım ekipleri sık sık başka başkentlerden davet alıyor. Bu çerçevede Özcan Deniz ve Aslı Enver -bizim gazetelerde okudum- İsrailli izleyicilerin sevgi seliyle karşılaşmış. Menora Mivtachim Arena’daki konseri 11 bin kişi izlemiş, biletler 300 dolardan satılmış.

Bu konsere sert tepki gösterenler oldu. İsrail Başbakanı Benjamin Netahyahu’nun uyguladığı şiddet politikalarının meşrulaştırıldığı, Türk oyuncuların İsrail’den gelen davetleri geri çevirmesi gerektiği söylendi.

Ben aynı fikirde değilim. Nedenini anlatayım: İsrail halkı ve kamuoyu başka, İsrail hükûmeti başkadır. Sanatı, sporu, dizileri keserek İsrail politikalarına itiraz edemeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar