HDP milletvekilleri İran kadar olamadı

Uluslararası konularda Türkiye’nin sıkıntıya düştüğü olayların hiçbirinde partiler arasındaki dayanışmada HDP’yi göremiyorum. Kendilerini sosyalist olarak tanımlayan milletvekilleri ve siyasi yelpazenin solunda tarif eden bir parti nasıl böyle bir tutum içinde olabiliyor?

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’ye tarihinin en sert ambargolarından birini uygulama kararı aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti ortak bildiriye imza attı. Özetle “Bu kararı reddediyoruz” dediler. HDP’den yine ses yok. Avrupa’nın bazı ülkeleri ABD ambargosunu ağır bulduğunu ifade ediyor. Rusya eleştiriyor “uluslararası hukukun ihlali” diyor, İran karşı açıklamalar yapıyor, HDP seyrediyor. Samimiyetle sormak istiyorum: Arkadaşlar, siz Lüksemburg veya Vietnam parlamentosunun milletvekilleri misiniz? Türkiye ile hiç ilginiz, bağınız yok mu?

HDP’liler Meclis’te Azerbaycan konusundaki karara da katılmamışlardı. Fransa Senatosu’nun işgal altındaki Azerbaycan topraklarında hukuksuz Ermeni işgalini tanıyan kararının protesto edildiği metne de imza atmamışlardı. Doğu Akdeniz açıklamasında da yoklardı. Alışveriş yaptığınız bakkal, manav, saç tıraşına gittiğiniz berber size “ABD’nin bu davranışını neden kınamıyorsunuz?” diye sorduğunda ne cevap vereceksiniz? Türkiye ile İran arasında bir düzine görüş ayrılığı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar