Güzel haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türk ekonomisinin merakla beklenen yol haritasını açıkladı. Buna göre 2020-2022 sürecinde yüzde 5’lik büyüme öngörülüyor. Enflasyonun tek haneye indirilmesi, cari denge ve...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türk ekonomisinin merakla beklenen yol haritasını açıkladı. Buna göre 2020-2022 sürecinde yüzde 5’lik büyüme öngörülüyor. Enflasyonun tek haneye indirilmesi, cari denge ve bütçede iyileşme temel hedefleniyor.

Piyasaları canlandıracak bir dizi adım ve her yıl 1 milyon 66 bin istihdam yaratılması, Albayrak’ın açıkladığı programın en önemli bölümleri arasında. Kamuda verimliliği sağlayacak önlemler arasında taşıt filo sisteminin kurulması ve sosyal tesislerin tek elden yönetilmesi de var.

Yurtiçi yerleşiklerin ileri seviyedeki dolarizasyonuna karşı bazı tedbirler de söz konusu. Mayıs ayında CNN Türk’te canlı yayın konuğum olan Berat Albayrak, bu yol haritasının ilk ipuçlarını vermişti.

Hiç kuşku yok ki, bu programın başarıya ulaşabilmesi için meslek örgütlerinden bankalara, bürokrasiden kamunun en küçük birimine kadar herkesin katkı sağlaması gerek. Nitekim TOBB, TİM, DEİK, ATO, İTO ve TESK gibi önemli kurumlar birer açıklama yaparak alınan tedbirleri yararlı gördüklerini duyurdular.

Albayrak’ın açıklamalarından iki gün sonra bu kez Mersin’de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la bir aradaydık. Bakan Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile birlikte ihracatta Cumhuriyet tarihi rekorunu açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar