Elektrikle büyüyecek

Doğan Trend Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Kağan Dağtekin, uzun vadeli stratejilerini elektrikli mobilite etrafında ördüklerini, motosiklet, bisiklet ve scooter’lar ile elektrikli mobilite ürün gamı en geniş şirket...

Doğan Trend Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Kağan Dağtekin, uzun vadeli stratejilerini elektrikli mobilite etrafında ördüklerini, motosiklet, bisiklet ve scooter’lar ile elektrikli mobilite ürün gamı en geniş şirket olduklarını söyledi. Dağtekin, şunları dile getirdi: “Doğan Holding’in de sürdürülebilirlik misyonu paralelinde cesaretle elektrikli araçlara yatırım yapıyoruz.

Öyle ki elektrikli araçların henüz ülkemizdeki payının düşük olmasına ve ticaretindeki zorluklara rağmen 2021’de Türkiye’deki satışına yeni başladığımız MG markasının ülke lansmanını yüzde 100 elektrikli modeliyle yaptık. Lansman gayet başarılı oldu ve sadece 6 ay sonunda elektrikli otomobil pazarında yüzde 15’in üzerinde bir pay elde ettik.

Eş zamanlı olarak Suzuki’de hibrit modellere geçişi tamamladık ve toplam Suzuki satışımız içinde hibrit payı yüzde 90’nın üzerine çıktı. MG ve Suzuki toplamda düşündüğümüzde 2021’de ürün gamı en düşük karbon emisyonuna sahip gruplardan olduk diyebiliriz.”

2022 yılında da tüm markaları ve işlerinde de kararlılıkla büyümeye devam edeceklerini belirten Dağtekin, “Otomobilde MG, motosiklette KYMCO ve hacimsel olarak önemli bir büyümeyi de ikinci el ve kiralama platformumuz Suvmarket ile hedefliyoruz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar