Demiryollarında hedef sıfır hata

Denizyolları ve limanlar başta olmak üzere mevcut ulaştırma ağlarıyla trenlerin entegrasyonu gerçekleştirilecek. Güvenlik birinci öncelik olacak, “sıfır hata” hedefiyle adımlar atılacak.

İstanbul’da 21-23 Ekim tarihleri arasında Türk Demiryolu Zirvesi düzenlendi. Bu alanda şimdiye kadar yapılan en geniş katılımlı, ilk uluslararası nitelikte toplantı olarak tarihe geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu önceki çalışmalarından tanıyorum. Çalışkan, iş odaklı ve konularına hakim bir isimdir. Ekip arkadaşları arasında projeleri çok sıkı ve titiz takip etmesiyle tanınır, zaman kaybına tahammülü yoktur.

Takvime karşı yarışılan projelerin ağırlıkta olduğu bakanlıkta Karaismailoğlu farkını görmeye başladık. Uzun süre uykuda kalan demiryollarını sadece yatırım ölçeğinde değil tren kültürünü yaygınlaştırmak için de kolları sıvadı. İstanbul’daki demiryolu zirvesini bu yolda stratejik bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

Tarihi Sirkeci Garı’ndaki etkinlikte Almanya’dan Deutsche Bahn (DB), Avusturya’dan ÖBB, İtalya FS, İspanya ADIF-Renfe, Bulgaristan NRIC şirketlerinden üst düzey temsilciler reform çalışmalarını anlattılar ve Türk demiryollarıyla işbirliği hakkında görüşlerini paylaştılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar