Bu operasyon haklı ve gerekli

Suriye konusunda bugüne kadar gelişmeler Ankara’nın istediği veya beklediği yönde gelişmedi. Beşar Esad rejimi İran ve Rusya’nın büyük yardımıyla ayakta kaldı. ABD ve Avrupa savaşın başındaki...

Suriye konusunda bugüne kadar gelişmeler Ankara’nın istediği veya beklediği yönde gelişmedi. Beşar Esad rejimi İran ve Rusya’nın büyük yardımıyla ayakta kaldı. ABD ve Avrupa savaşın başındaki pozisyonlarını terk etti.

NATO müttefikimiz ABD, mali ve askerî açıdan terör örgütünü açıkça destekledi. Bunun sonucunda PKK-YPG güç kazandı hatta hâkim oldukları bölgelerde nüfus yapısını değiştirmeye cüret etti.

“İstenen olmadı ve müttefikler sözlerini yerine getirmedi” diye oturup beklemek söz konusu olamaz. Gerekli hâllerde Türkiye askerî gücünü ortaya koymazsa diplomasi masasında ve coğrafyanın geleceğinde kendisine yer bulamaz.

“Barış Kartalı” ve “Zeytin Dalı” operasyonları doğru ve gerekliydi. Türk Silahlı Kuvvetleri dün itibarıyla “Barış Pınarı Harekâtı”nı resmen başlattı. Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için atacağı her adımı destekliyorum. Allah bütün güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.

Görüş ayrılıkları/parti fark etmez, Türkiye böyle zamanda birdir, beraberdir. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden terör girişimlerine seyirci kalmayacağını yıllardır dünya liderlerine anlatıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 130 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar