Biden da Türkiye’nin önemini anlayacaktır

Avrupa Birliği Bakanlığı yapan ve halen Türkiye Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi olan Egemen Bağış’la dış politika gündemindeki kritik konuları konuştuk.

Avrupa Birliği Bakanlığı yapan ve halen Türkiye Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi olan Egemen Bağış’la dış politika gündemindeki kritik konuları konuştuk. Uzun yıllar ABD ve Avrupa’da sivil toplum kuruluşlarına öncülük eden Bağış’a özellikle AB zirvesi ve Washington’daki yeni yönetimin Türkiye ile kuracağı ilişkileri sordum.

Joe Biden yönetiminde hangi gelişmeler beklenebilir? Türkiye’de ikili ilişkilerin çok daha kötüye gidebileceği gibi bir kaygı var?

Joe Biden döneminde ilişkilerin çok daha kötüye gideceği gibi karamsar öngörülere katılmıyorum. ABD’de istisnasız tüm başkanlar, adaylık süreçlerinde Türkiye’nin hoşuna gitmeyecek cümleler sarf edip geleneksel olarak Türkiye karşıtı olan ve sayıca önemli miktarda seçmeni olan Ermeni ve Rum lobilerine göz kırpmışlardır. Ancak seçimleri geride bırakıp görevi devralmak üzere yemin edip ilgili devlet kurumlarından brifing aldıktan sonra NATO’da kendilerinden sonraki en büyük askeri güce sahip olan Türkiye hakkında tonlarını değiştirmişlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar