Ankara’daki kriz istifa getirebilir

Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde yeni bir başlangıç olarak planlanan son ziyarette yaşananlar ciddi sarsıntı yaratmaya devam ediyor. Konuyu kısaca hatırlatayım: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemde...

Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde yeni bir başlangıç olarak planlanan son ziyarette yaşananlar ciddi sarsıntı yaratmaya devam ediyor. Konuyu kısaca hatırlatayım: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemde Avrupa ile ilişkilerin geliştirilmesi hakkında üst üste olumlu açıklamalar yapıyor.

Tam da böyle bir dönemde Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldi.

Görüşmeler gayet yapıcı geçti. Ancak Avrupalı konukların oturma düzeniyle ilgili görüntülere yansıyan karışıklık bir anda her şeyin önüne geçti. Michel ve Erdoğan yan yana sandalyelerde görüntülenirken, Leyen’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılıklı oturduğu kareler yansıdı uluslararası ajanslara.

Avrupa’daki çevreler bu duruma Türkiye’nin tercihinin neden olduğu, kasıtlı bir uygulamayla Leyen’in aşağılandığı şeklinde değerlendirdiler. İlk 24 saat Türkiye hakkında çok sert yorumlar yapıldı. Leyen’in kadın olduğu için bu muameleye maruz kaldığı iddia edildi.

DRAGHI’NİN BERBAT ÇIKIŞI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar