Amerikan karşıtlığı rekor düzeye ulaştı

Türkiye’de muazzam bir ABD karşıtlığı var. Amerika’ya yöneltilen eleştiriler sadece siyaset diline yansıyan bir konu değil. Toplumun farklı kesimleri, ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların...

Türkiye’de muazzam bir ABD karşıtlığı var. Amerika’ya yöneltilen eleştiriler sadece siyaset diline yansıyan bir konu değil. Toplumun farklı kesimleri, ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların önemli bir kaynağı olarak ABD’yi görüyor.

“ABD gibi bir müttefik olunca Türkiye’nin düşmana ihtiyacı yok” diye bakıyorlar. Uzun ve derinlikli bir ilişkinin bu hale gelmesi düşündürücü. Oluşan gergin atmosferin temel gerekçeleri şunlar:

✔ PKK-YPG terör örgütlerine destek. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bir terör kuşağının oluşturulmak istenmesi.

✔ Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM’un terör örgütü temsilcileriyle kol kola operasyonlara girişmesi, Ankara’nın sinir uçlarına dokunacak görüntülerin paylaşılması ve Türkiye’nin hasım ülke olarak konumlandırılması.

✔ FETÖ mensuplarının korunması ve Türkiye’nin taleplerinin hiçbirine yanıt verilmemesi. 15 Temmuz darbe kalkışmasının gelişim sürecinde ABD’nin de bilgisinin olduğuna dair kuşkular ve iddialar.

✔ Türkiye’ye yönelik askeri ambargolar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar